Jeugdband

 

Het voortbestaan van de Harmonie wordt gegarandeerd door de instroom van jeugdige spelers en minder jeugdige spelers die een late roeping in de muziek hebben gevonden ;-). Deze worden gevormd in de Jeugdband waar ze onder leiding van dirigent Kristof Van Rooy worden ingeweid in de geheimen van samenspel en muziek.

Elk jaar doet de Jeugdband juist zoals de Harmonie een volwaardig concert waar de beginnende muzikanten het beste van zichzelf geven en de jongste muzikantjes die nog geen instrument hebben of nog maar net met notenleer zijn begonnen toneeltjes en andere intermezzo stukjes brengen om het concert een leuke uitstraling te geven.

Van het moment dat er iets of wat noten kunnen gelezen worden kunnen de muzikanten meespelen met de Jeugdband en ervaren hoe het is om in groep te musiceren.

Wanneer ze er klaar voor zijn beslissen de dirigenten en het bestuur wanneer de muzikanten naar de Harmonie kunnen overstappen. Dit wil echter niet zeggen dat zij niet meer mogen meespelen met de Jeugdband. Verschillende actieve leden van de Harmonie versterken de Jeugdband elke week door de repetities bij te wonen. Momenteel is de wekelijkse repetitie van de Jeugdband op vrijdag. Deze start om 19u30 en duurt tot 21u30. Uiteraard wordt er even gepauzeerd om te bekomen en een drankje te nuttigen.

 

 

Laatste wijziging : 6 juni 2015